duminică, 15 decembrie 2013

"Spre Betleem, noi colindăm cu bucurie!"

Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos restabileşte legătura dintre sufletele credincioşilor oricărei comunităţi, fie că este vorba despre o comunitate parohială sau şcolară sau mixtă… de fapt, comuniunea de credinţă şi iubire în ceea ce avem mai bun în fiecare dintre noi şi care are un nume minunat, respectiv Dumnezeu. La Crăciun, copilul din noi intră mai uşor în comuniunea aceasta sfântă, iar Biserica devine un mijloc eficient de restabilire a acestei conexiuni vitale pentru sufletul nostru, pentru adevărata noastră trăire.
Colaborarea tradiţională şi plină de rezultate frumoase dintre Şcoala „Elena Cuza” Iaşi şi parohiile „Sfânta Treime” Păcurari şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Canta, realizată prin proiectul SNAC „Îngeri în primăvară”, a bucurat sufletele credincioşilor din cele două parohii prin sceneta de Crăciun interpretată în cele două biserici de un grup de actori inimoşi de clasa a IV-a ai şcolii noastre, pregătiţi de profesorii: Fulvia Horobeţ, Georgeta Bucovină, Eugenia Câşlariu şi Adrian Chiorescu. La reuşita programului artistic a contribuit şi elevul Daniel-Robert Gherasim, violonistul de clasa a V-a de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” Iaşi.
Alături de preoţii celor două biserici ( Ciocan Mihai, Ungureanu Mihai, Damian Ioan şi Coman Mihail) şi de cei doi profesori coordonatori (Horobeţ Fulvia şi Chiorescu Adrian), la organizarea activităţilor proiectului „Îngeri în primăvară”, atât la cele cu caracter artistic, cât şi la cele cu caracter social-filantropic, îşi aduc o contribuţie deosebită şi voluntari, foşti elevi ai şcolii. Unul dintre ei este Horobeţ Theodor, actual elev al Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” Iaşi, care a contribuit la scenariul şi montajul scenetei de Crăciun.
(Foto de Adrian Chiorescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger